Sæson 2018

Posted on Posted in Ikke kategoriseret
Ugens annonce
            
Sommeroplevelser

“Grønnehavegård” har nu åbnet besøgsgården, hvor børn og voksne kan nyde samværet med mange forskellige slags dyr og opleve gårdens hyggelige atmosfære.

Åbent for besøgende sommeren 2018:
19. maj til og med 21. maj
3. juni til og med 5. juni
30. juni til og med 12. august (Lukkedag fredage)

Alle dage fra kl. 11 til 16. Entreen lukker kl. 15.

Grønnehavegård sælger også skotsk højlandskød. Ring og hør nærmere på tlf. 24482613.

 
Opskrift

Du kan selv lave en fantastisk rødbedeketchup.
– eller køb den hos Ninas Mad

  2 kg rødbeder
  2 løg
  1/2 kg Knoldselleri
  1 tsk. stødt allehånde
  1 tsk. sennepsfrø
  1/2 tsk stødt koreander
  1 tsk. tørret ramsløg
  250 g kartofler
  2 dl. Olie (raps)
  3 dl. æblemost
  1 spsk. salt
  1/2 tsk sort peber
  Atamon.

 Skræl rødbederne, skær dem i tern og bag dem i ovnen til de er møre. Kom dem i en gryde med varm olie. Hak løgene og tilsæt dem. Skræl selleri og skær i tern og tilsæt. Kartofler skrælles ,skæres i tern og tilsættes i gryden. Krydderier tilsættes. Æblemost og eddike tilsættes. Lad det koge ved svag varme til det hele er mørt, men hold øje og rør godt i gryden, det vil gerne sætte sig i bunden, tilsæt evt. lidt mere æblemost og eddike,hvis den skal være tyndere. Smag til sidst til med salt og peber. Tilsæt lidt atamon. Blendes derefter og kommes på kogte glas eller flasker.


Find os i kataloget



Torup Marked starter 9. juni 2018

Torup Marked med Kilometermad starter lørdag 9.6.2018 på sin 6. sæson på Dyssekilde Station med ‘Hav og Have’

‘Lokal mad er i stigende grad vigtigt. Vi har set interessen vokse stærkt igennem de sidste 5 år… vi var tidligt ude med ‘Kilometermad’: så ved man hvor langt guleroden har rejst. På norsk har man begrebet kortreist mat: det er godt for miljøet. Ureist mat er endnu bedre,’ udtaler Stationsforstander Peter Plant, Dyssekilde Station.

Det populære Torup Marked finder sted hver anden lørdag frem til efteråret på Dyssekilde Station. Her er lokale fødevarer og lokal mad i fokus. ‘I år har vi igen nye boder med grønsager og planter og blomster og skind og uld og øl og honning og saft og marmelader og kød og brød og kager og meget andet – og to madboder, fordi mange kunder  hygger sig med en god frokost. Vores nye, lokale kok Johs Lund flytter ind i den ny-restaurerede stations bagbygning, hvor han tryller med lækre, lokale frokostretter. Og Bennys Ostebil er også på plads.’

‘Hver markedsdag har sit tema: lørdag 9. juni er det plantebyttedag og havet som er tematikkerne: Hav og Have. I juli supplerer vi Torup Marked med Torup Tings Loppemarked og en anden lørdag med Kunsthåndværk i Stationshaven med de spiselige planter,’ nævner Peter Plant, som også glæder sig til at Veterantoget gør holdt ved Dyssekilde Station i august måned.