Det er forskelligt hvordan de forskellige landmænd håndterer deres kødsalg. Her en lille vejledning
- Bestil kødet på landmandens mail eller telefon i god tid.
- Nogle landmænd sælger i mindre portioner mens andre kun sælger ottendedele, kvarte og halve dyr.
- Som tommelfingerregel sparer du mest ved at købe stort ind. De mindre portioner har større omkostninger til indpakning.
- Når du modtager en portion kød har slagteren ofte mærket de forskellige kødstykker så det er let at pakke når du kommer hjem.
- Det normale er at få sit kød finpartteret men det er muligt at få special udskæringer, feks til grill eller egnet til større selskaber. Det er muligt at snakke med slagteren om kødet og hvordan man ønsker det skåret.
- Eksempelvis indeholder en kvart ungtyr 12 kg hakket, 16 kg mørbrad, højreb, culotte og andre gode udskæringer, 14 kg bryst, bov, ozzo buco og 6 kg ben mv.
- Indmad, tunge, hale, ben og fedt leveres ved siden af og da flere siger nej tak til det er der mulighed for at få forholdsvis meget.
- Find flere oplysninger om kød, dyr og landmænd på de forskellige gårdes hjemmesider.
- Køb lokalt kød så vælger du lavt co2, kort transporttid, sunde dyr og støtter den lokale ide.